איזה סוג עץ הכי טוב לעישון בשר?

    להצעת מחיר על עצים להסקה השאירו פרטים או התקשרו:
    073-802-4300

    בשליחת טופס זה הנך מאשר/ת את תנאי השימוש ואת מדיניות הפרטיות באתר.

    בכל הנוגע לעישון בשר, ישנן המלצות שונות לגבי שילובי בשר – עץ. לדוגמה, עבור בשרים כבדים יותר, כמו בשר בקר וכבש, מומלץ להשתמש בעץ קשה. לבשרים עדינים יותר, כמו עוף ודגים, מומלץ דווקא עץ בהיר יותר. הימנעו משימוש בעצים רכים כמו אורן וארז. העצים האלה בעלי כמות שרף גבוהה מדי ועלולים להרוס את הבשר ואת המעשנת שלכם. 

    חשבו על עישון כפעולה הנמצאת על ספקטרום קיים ועוברת מהמתון לחזק. בצד המתון יש את עצי הפרי כמו תפוח, אפסרק, דובדבן ואגס המעניקים טעמים מתקתקים לבשר אך עדינותם מאפשרת עישון של בשר רך כמו עוף, דגים. עץ הליבנה מעט קשה יותר והוא מתאים לבשרים כבדים יותר כמו דגי סלמון, 

    בחלק האמצעי על הספקטרום נמצאים עצים כמו היקורי, מייפל, פקאן ואלון. הם נהדרים עם בשר כמו בקר, כבש, והם חזקים מספיק כדי להתמודד עם בשר קשה הדורש בישול ארוך. עץ האלון הוא אחד העצים המועדפים ביותר לצורך בישול ועישון של בשר בקרב שפים רבים.

    לבסוף, יש את העץ החזק מכולם, והוא בקטגוריה משלו: עץ הינבוט, זהו עץ יקר ערך המשמש לעישון, אך רק אם עושים את זה במתינות.

    יש להשתמש בעץ ינבוט כפי שמשתמשים בתבלין חריף, במתינות רבה לזמן מוגבל ובשילוב עם טעמים נוספים.

    הטעות של כולם – עישון יתר

    הטעות הכי גדולה שרוב האנשים עושים: עישון יתר של האוכל שלהם. אף על פי שעישון יכול להעניק עושר רב לאוכל שיכול להפוך כל חתיכת בשר הגונה לארוחה מרשימה, יותר מדי גרילרים שכחו שבסופו של דבר אנשים רוצים לאכול בשר ולא גוש עשן.

    באופן כללי, אסור לעשן יותר ממחצית מזמן הבישול, אחרת אתם מסתכנים בהגזמה.

    אנשים גם נוטים לשכוח שעישון הוא לא רק הוספת טעם, אלא גם הוספת גוון מושך לארוחה. היקורי ועץ אלון כל כך פופולריים בחלקם משום שהם מעניקים "צבע מהגוני עשיר וכהה לבשרים.

    ולמתקדמים באמת, מומלץ לעשות קצת מיקס-אנד-מאץ'. אם את אוהבים להתנסות, נסו להשתמש בו זמנית בעצים שונים בעלי עוצמות שונות. השילובים הפופולריים כוללים היקורי או אלון עם תפוח או אלון עם דובדבן, מה שמגביר את המשחק של עצי הפרי העדינים תוך הקניית הגימור העמוק והזהוב לבשר.

    שילוב עץ – בשר מומלץ

    עץ אלון

    אלון הוא הבחירה המובהקת לעישון בשר. זה בהחלט מקום מצוין להתחיל בו אם אתם בתחילת דרככם כמעשני בשר. האלון יעניק טעם בינוני עד חזק שאינו משתלט.

    הבשר הטוב ביותר לעישון עם עץ אלון : כבש, בקר, צלעות ונקניקיות, דגים

    עץ היקורי

    הבחירה המגוונת ביותר שכן ניתן להשתמש בה לעישון בדרכים רבות. עם זאת, מומלץ להיזהר מכיוון שהיקורי שתלטן ועלול לגרום לטעם חזק ומר מדי לבשר. 

    הבשר הטוב ביותר לעישון עם עץ היקורי: נתחים גדולים יותר של צלעות ושוקיים, כמו גם כמעט כל הבשר והעופות האדומים.

    עץ מייפל

    אחד מעצי העישון העדינים ביותר, הוא יעניק טעם עשן עדין ביותר. השתמשו במייפל עבור עישון מתוק, קל ומתון.

    הבשר הטוב ביותר לעישון עם עץ מייפל: עוף והודו

    עץ פקאן

    פקאן יעניק טעם עשיר, מתוק ואגוזי. למעשה, העץ כל כך מתוק שאולי כדאי להשתמש בשילוב שלו עם עץ אחר קשה יותר כדי לאזן את הטעם.

    הבשר הטוב ביותר לעישון עם עץ פקאן: חזה, צלי וצלעות בקר וכבש

    עץ תפוחים

    עץ התפוחים הוא עדין ומתוק, נותן טעם עדין. לטעמי העשן תפוחים לוקח זמן לחדור לבשר, אז צפו לכמה שעות של עישון על מנת לחוש בטעמים.

    הבשר הטוב ביותר לעישון עם עץ תפוחים: עוף, הודו

    עץ דובדבן

    דובדבן עדין ופירותי, כאשר מערבבים אותו עם עצים קשים אחרים כמו היקורי, שני הטעמים מחמיאים זה לזה ומתקבלת תוצאה מדהימה.

    הבשר הטוב ביותר לעישון עם עץ דובדבן: עוף, הודו, דגים

    ריטה פסחוב

    כותבת המאמר: ריטה פסחוב

    אמא ל- 2 ביום וחובבת עצים להסקה בלילה, בגדול אני אוהבת כל דבר שקשור לאש. כי בשורה התחתונה, אין כמו לבוא בסוף יום קר ולהחמם מול הקמין עם כמה בולי עץ איכותיים להסקה. למידע נוסף עלי ועל האתר היכנסו לעמוד האודות שלנו.

    עצים להסקה שיכולים לעניין אותך