עץ הפקאן שייך למשפחת עצי היקורי, מאפייני השריפה של השניים דומים מאוד. למעשה, רבים יטענו שעץ הפקאן נמצא בראש עצי ההסקה בזכות איכויות העישון שלו והכמויות הנמוכות שהוא משאיר אחריו של אפר ועשן.
עץ פקאן מבוקע
באופן כללי כל עצי האגוז והפרי מתאימים לשמש כעצי הסקה טובים. עצי הפקאן ידועים בפליטת החום הגבוהה שלהם ובזמן הבעירה הממושך.
בדומה לשריפת היקורי, לעץ הפקאן יש איכויות מעולות, הוא משאיר אחריו רק כמות קטנה של אפר דק, הוא מתאים לבישול ועישון של מזון ולכן הוא מעולה לשימוש בתוך תנורי ההסקה. 80%- 90% מייצור וגידול הפקאנים העולמי-מקורו בארצות הברית.
מחיר עץ פקאן להסקה
עלות עץ פקאן להסקה נעה בין 1,800 ל- 2,200 ש״ח לקוב. המחיר משתנה בהתאם לכמות המוזמנת לזמינות של העצים. עץ הפקאן נחשב לעץ הסקה יקר, אך איכותו ויעילותו הופכת אותו להשקעה משתלמת, מאחר ויש צורך בכמות קטנה יחסית בהשוואה לעצים קשים אחרים על מנת להפיק כמות חום גבוהה לאורך זמן עם זאת זמינות עצי הפקאן יחסית נמוכה ובתקופות מסוימות קשה להשיגם, דבר העלול להשפיע על עלות ההזמנה.
הארומה של עצי הפקאן
הפקאן מוסיף טעם עדין הדומה לעצי הסקה מעצים אגוזיים אחרים כמו השקדים, יחד עם זאת הטעם אינו מודגש ומשתלט כמו המוסקט או היקורי.
אחת התכונות המיוחדות שלו היא ריחו. הפקאן מייצר ארומה נהדרת של פקאן ווניל הנשארת בחדר שעות לאחר שהאש כבתה. בגלל ריחו, הוא משמש בשלנים רבים מכיוון שהוא מוסיף טעם מתוק ונעים לבשר. מה שהופך אותו למושלם למטרות ברביקיו ועישון בשר.
ייבוש עץ הפקאן
עץ הפקאן צריך לפחות כשנה של ייבוש על מנת להיות מוכן לשימוש. במידה ומבצעים ייבוש טבעי של העץ מומלץ לבקע אותו ולהניח אותו לייבוש של שנתיים לפחות, כך תוכלו להבטיח כי ביצועי העץ יהיו אופטימליים.
למרות שרוב האנשים בוחרים להזמין עצי פקאן מבוקעים ומיובשים המוכנים לשימוש עדיין מומלץ תמיד לוודא בעזרת מד לחות פשוט כי אחוזי הלחות בעץ נמוכים מ18%. במידה ורכשתם עץ מיובש בכבשן אחוזי הלחות לא אמורים להיות גבוהים מ 15%.
לרכישה של עצי פקאן מיובשים בכבשן יתרון נוסף מלבד החיסכון בזמן, הכבשן מחטא את העצים מפני מזיקים ופולשים שונים, כך שבמידה ואתם מאחסנים את העצים בתוך הבית תוכלו להיות רגועים כי לא מסתתרים בו אורחים לא רצויים.
זכרו כי שריפה של עץ ירוק גורמת לבזבוז של חום ומקצרת משמעותית את משך הבעירה. כמו כן עץ ירוק פולט עשן רב יותר וכימיקלים שונים המצטברים בארובה ובתנור ההסקה.
שריפת עץ הפקאן
לעץ הפקאן ערך קלורי גבוה, כמעט זהה לזה של היקורי. עובדה זאת הופכת את עץ הפקאן לאידיאלי עבור חימום הבית. רק חלק מועט מבין העצים הקשים באמת מגיעים לרמות כאלה גבוהות של חום, כמובן שיש להקפיד על ייבוש טוב כדי לקבל ביצועי בעירה אופטימלית.
בדומה להיקורי, כמות העשן משתנה בהתאם למידת הייבוש של העץ לפני השריפה. עם העץ חצי מיובש תראו כמויות גבוהות יותר של עשן. עם זאת, כאשר הוא מיובש וכראוי הפקאן מסוגל להישרף ברמות חום גבוהות ולהוציא מעט מאוד עשן, אם בכלל.
ביקוע עץ הפקאן
למרות דחיסותו של עץ הפקאן, הביקוע שלו הוא לא עבודה קשה במיוחד. מומלץ לבקע אותו בעודו טרי מאחר ובשלב זה הכי קל לפצל אותו. ביקוע הפקאן לאחר ייבוש או כאשר הגזעים סיביים מדיי יהפכו את העבודה למורכבת וקשה יותר.
בכל מקרה חשוב לבקע את גזעי העצים על מנת שיתאימו לגודל תנור ההסקה שלכם, במידה והעץ ירוק יש לבקע אותו על מנת לקצר ולייעל משמעותית את תהליך הייבוש.