אם אתם שוקלים לעבור לחמם את הבית בתנור הסקה ביתי או אולי להתחיל לבשל בטאבון איכותי בחצר הנה כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון טרם בחירת העץ:
העדיפו עץ קשה – העצים קשים הם עצים בעלי מבנה צפוף יותר בהשוואה לעצים רכים, עץ קשה נשרף זמן רב יותר ופולט חום גבוה יותר מעץ רך, כמו כן הוא משאיר אחריו גחלים יפות ואיכותיות ולא אפר ופיח מלכלך.
שרפו רק עצים מיובשים – בין אם אתה קונים עצי הסקה מוכנים או מבקעים אותם בעצמכם, סבלנות היא שם המשחק. העץ צריך להתייבש לפני שהוא הופך לאופטימלי לשריפה. עץ ניתן לייבש באופן טבעי או בכבשן שאופה את העץ ומוריד את אחוזי הלחות מהר יותר. לעץ קשה לוקח זמן רב יותר להתייבש בהשוואה לעץ רך, ייבוש טבעי של קשה יכול לקחת בין שנה ל-18 חודשים. עצי הסקה מיובשים בכבשן נדלקים מהר יותר ונשרפים בצורה חמה יותר מעץ מיובש באופן טבעי, אך הם גם עולים יותר.
בחרו בעצים זמינים – מומלץ תמיד לבחור בעצים מקומיים הזמינים למשלוח, אך לא תמיד אזור המגורים מאפשר זאת. ככל שהעצים פחות זמינים, דורשים ייבוא מיוחד ונחשבים לאיכותיים יותר, כך העלויות מתייקרות באופן משמעותי.
עצי ההסקה הטובים ביותר
להלן הבחירות המובילות עבור עצי הסקה מעץ קשיח:
עץ תפוח – לעץ התפוח יש ערך קלורי גבוה והוא פולט חום רב, זהו עץ הדר מייצר מעט עשן ומפיץ ריח מתוק בעת שריפה. אבל לרוב עצי התפוח אינם זמינים במיוחד והביקוש שלהם גבוה, עובדה שהופכת אותם לעצי הסקה יקרים במיוחד.
עץ אֵפֶר (אש) – עצי ההסקה מעצי אפר הם מהמבוקשים ביותר לצורך חימום. הם פולטים כמות עשן מזערית ומעט מאוד ניצוצות ויש לו ארומה עדינה ונעימה. עץ מזן אפר לבן נשרף מעט חם יותר מאשר הזם הירוק. שני זני העצים נפוצים בעיקר במזרח ובדרום מזרח ארה"ב ולכן דורשים ייבוא לארץ.
עץ בוק (אשור) – עצי בוק הם עצים קשים לשריפה הודות לצפיפות הקיצונית שלהם ולתכולת הלחות הנמוכה שלהם. לבוק לוקח זמן רב להתייבש, הוא קשה לביקוע ונוטה להירקב אם לא נשמר יבש.
עץ ליבנה – עץ ליבנה הוא בחירה טובה כאשר אתה רוצים להדליק מדורה במהירות ולהתחמם. העץ דיי נפוץ ואינו יקר במיוחד, החיסרון שלו שיחסית לעץ קשה הוא נשרף דיי מהר ולכן תצטרכו כמות גדולה יותר ממנו לצורך חימום ממושך.
עץ היקורי – אחד העצים הפופולריים ביותר לשימוש בקמינים, למדורות אש, תנורי הסקה וברביקיו. היקורי הוא עץ צפוף וקל יחסית להדלקה שמספק בעירה ארוכה עם ערך קלורי גבוה. יש לו גם ריח קלאסי שמתאים מאוד לצלייה של מזון.
עץ מייפל – אותם עצים שנוטפים סירופ מייפל משמשים גם כעצים נהדרים לחימום. הם מציעים ערך קלורי גבוה, ארומה נעימה ובעירה ארוכה. עצי מייפל נפוצים מאוד ברחבי ארה"ב, מה שהופך אום0 גם לאופציה טובה וזמינה לשימוש לצורך חימום הבית.
עץ תות – עצי תות נפוצים במדינות המזרח והמערב התיכון של ארה"ב ובדרום, ונחשבים לקשים יותר להשגה ולייבוא. עץ התות מתבקע בקלות ובעל ערך קלורי גבוה. אבל בגלל שהוא פולט הרבה ניצוצות, עדיף להשתמש בו בתוך תנורים או מכשירי חימום סגורים אחרים.
עץ אלון – עץ אלון, על כל זניו כולל לבן ואדום, הוא אחד העצים הטובים ביותר לחימום. הוא יכול להישרף במשך זמן רב במיוחד ולכן הוא אידיאלי לשימוש. חשוב לדעת כי האלון צריך להתייבש לתקופה של לפחות שנתיים. מכיוון שהוא בוער לאט, עדיף לשלב אותו עם עצים אחרים שנשרפים מהר יותר.
עץ הפקאן – בן למשפחת עצי ההיקורי, פקאן חולק הרבה מאותם מאפיינים – ערך קלורי גבוה ובעירה איטית. הפקאן מתבלט בקרב העצים הקשים בזכות הריח הנעים והאגוזי שהוא מפיץ אך עלותו גבוהה.